Basiscursus ondernemen & bedrijfsvoering EBC*L niveau A

Altijd meer praktisch en direct toepasbare kennis willen hebben van de bedrijfskundige kant van de bedrijfsvoering om succesvol te kunnen ondernemen?

Volg dan de effectieve en betaalbare basiscursus EBC*L niveau A

De cursus wordt in diverse Europese landen gezien als een stap naar succesvol ondernemerschap en management. De cursus is enkele jaren geleden met groot succes geïntroduceerd in Duitsland en Oostenrijk. De nadruk ligt bij EBC*L niveau A op de bedrijfseconomische kennis. De cursus is klassikaal en via E-learning (in het Engels en het Duits) te volgen

Dit betekent: gestructureerd, praktisch, actueel, betaalbaar en rekening houdend met je voorkennis. Je ervaart dat je spelenderwijs kennis ontwikkelt over de bedrijfseconomische kant van het ondernemerschap. De vaak als saai ervaren bedrijfseconomische kennis krijgt via de EBC*L cursus een uitdagende dimensie. De cursus wordt afgerond met een examen en er wordt een Europees erkend certificaat uitgereikt. Een voorbeeldexamen is hier beschikbaar.

Wanneer je ervaart dat je over onvoldoende bedrijfseconomische kennis beschikt en het gebrek aan kennis je afhankelijk maakt of je ambities in de weg zit. EBC*L biedt je de mogelijkheid, om op een plezierige manier bedrijfseconomische kennis op te doen. Na de cursus ben je beter in staat om:

  • financieel sturing te geven aan je werk, opdracht of bedrijf;
  • je financiële resultaten te beoordelen op consequenties;
  • een beter financieel-economisch resultaat te realiseren;
  • om ondernemerschap vorm te geven;
  • een carrière stap te maken.

De cursus bereidt je op een effectieve en efficiënte manier voor op één van de EBC*L examens. Met het EBC*L niveau A certificaat toon je aan dat je kennis kunt toepassen op vier domeinen van je (toekomstige) bedrijfsvoering. Deze vier domeinen worden in de cursus aan de hand van vier modulen aan geboden. Aan elk onderdeel ligt een uitgebreide leerdoelen catalogus ten grondslag. Deze geeft precies aan wat je leert en voor het examen dient te beheersen.

  • Het voeren van een financiële administratie (leerdoelen);
  • Het berekenen en beoordelen van kosten en prijzen (leerdoelen) ;
  • Het beoordelen van bedrijfsdoelstellingen aan de hand van financiële kengetallen (leerdoelen);
  • Bedrijfswetgeving en bedrijfsvormen (leerdoelen).

De cursus wordt gegeven door mensen uit de praktijk. Zij brengen de inhoud in verband met je alledaagse ervaring. De lesboeken zijn gebaseerd op het “Easy Business” concept, zijn hierdoor speels en toegankelijk en hebben daarvoor de Europese “Comenius” award gekregen. De cursus is in 2013 ook als beste beoordeeld door de Duitse consumentenbond Stiftung Warentest. Door het “Easy Business” concept is de cursus minder inspannend, kost deze u minder tijd en blijft de kennis geborgd.

De cursus wordt op een locatie in jouw regio gegeven, verspreidt over 8 lessen. De laatste les krijg je een proefexamen. Uiteraard kunt u ons ook bellen of mailen.

De kosten voor de cursus zijn  € 945,- (inclusief btw, examenkosten en lesmaterialen).