Veelgestelde vragen over E-learning

De cursus volg je online via ons EBC*L Easy Business programma. Je bepaalt dus zelf waar en wanneer jij dit wilt doen. Het programma is in het Engels, speels en toegankelijk opgezet. Door het “Easy Business” concept is de cursus minder inspannend, kost deze je minder tijd en blijft de kennis geborgd. Probeer de Easy Business EBC*L level A demo-module en je zult positief verrast zijn!

Deze E-learning cursus is gestructureerd, praktisch en actueel opgezet. Gebaseerd op de kernthema’s van de bedrijfseconomische kant van de bedrijfsvoering. De kernthema’s zijn uitgewerkt in een leerdoelencatalogus. Zo kun je precies nagaan welke kennis je voor het examen moet beheersen.  Vele cursisten met en zonder bedrijfskundige voorkennis en met allerlei soorten scholing (van VMBO t/m HBO) zijn je met succes voorgegaan. In de E-learning omgeving is altijd overzichtelijk aangegeven wat je al gedaan hebt en wat je nog moet doen.

De voordelen van E-learning EBC*L English Level A. E-learning is 24 uur per dag, 7 dagen per week, bereikbaar. Dit betekent voor jou:

 • Leren wanneer het jou uitkomt;
 • Altijd inzichtelijk wat je al gedaan hebt en wat je nog moet doen;
 • Tijdens iedere les kun je de theorie oefenen;
 • Spelenderwijs krijg je de Business English begrippen onder de knie;
 • Ieder onderdeel wordt afgesloten met (proef)toetsen.

De cursus wordt afgerond met een examen en er wordt je een Europees erkend certificaat uitgereikt.

Met het EBC*L niveau A certificaat toon je aan dat je kennis kunt toepassen op de volgende onderwerpen:

 • Voeren van een financiële administratie;
 • Berekenen en beoordelen van kosten en prijzen;
 • Beoordelen van jouw bedrijfsdoelstellingen aan de hand van financiële kengetallen;
 • Bedrijfswetgeving en bedrijfsvormen.

Nee, er is geen bedrijfskundige voorkennis vereist en de ervaring leert dat een ieder met inzet in staat is om het EBC*L A certificaat te behalen. Dit ongeacht de vooropleiding. Uiteraard is enige kennis van de Engelse taal noodzakelijk. De ervaring leert dat na even doorzetten de Engelse taal geen belemmering hoeft te zijn.

De prijs van de cursus is € 285,- en omvat gebruik van het E-learning pakket (voor een half jaar) en het doen van het examen.

Het is ook mogelijk om daarnaast gebruik te maken van de werkboeken. Het pakket inclusief werkboeken kost € 335,-.  De werkboeken ontvangt u digitaal.

Via een e-mail naar office@hvhl.nl met je NAW-gegevens meldt je je aan voor de e-cursus.  Na inschrijving ontvang je van ons een factuur met een inlogcode en je kunt aan de slag.

Wanneer je vindt dat je de leerstof voldoende beheerst, meldt je je aan voor het EBC*L examen. Dit doe je door middel van het aanmeldingsformulier op de website. Je ontvangt vervolgens een bevestiging met factuur. Na betaling van de factuur ben je tot het examen toegelaten.

De kosten van het examen (€ 132,-) zijn verwerkt in de prijs voor de cursus. Indien u geen gebruik maakt van het examen kunt u geen aanspraak maken op teruggave van dit bedrag.

EBC*L Nederland hanteert een examenreglement, welke op de webpagina te vinden is. Het reglement regelt de rechten en plichten tussen EBC*L Nederland en de examenkandidaat. Ook geeft het reglement aan hoe de werkwijze voor klachten en bezwaren is geregeld.

Het examen is schriftelijk en vindt zo mogelijk plaats op een avond bij jou in de regio. Wanneer je denkt dat je klaar ben voor het examen, dien  je je via de website in te schrijven voor het EBC*L Level A examen. Een Engelstalig voorbeeldexamen is beschikbaar op onze website.

Met het certificaat toon je aan dat je:

 • in staat bent financieel sturing te geven aan je werk, project of bedrijf;
 • zakelijk kunt overleggen over (financiële) plannen, budgetten, innovaties en projecten;
 • financiële resultaten kunt beoordelen op consequenties;
 • kennis hebt om een financieel-economisch resultaat te realiseren en ondernemerschap bedrijfseconomisch kunt vorm geven;
 • zakelijk in het Engels kunt handelen en communiceren.

De uitslag van het examen is binnen 12 werkdagen. Het certificaat ontvang je, via EBC*L International te Wenen, binnen 3 week na de uitslag. Wij wijzen je ook op ons examenreglement.

Voor vragen kun je contact opnemen met drs. Rien van der Velde. Bereikbaar via rien.vandervelde@ebcl.nl  en  telefonisch (+31)6 467 30 595.