Ontstaan

In 2002 is in Duitsland een Europees initiatief gestart om ten behoeve van het ondernemerschap, bedrijfseconomische kennis in Europa te stimuleren en de educatie hierin via een leven lang leren concept te verspreiden. Aan de basis van dit initiatief stonden vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, het onderwijs en de economische wetenschappen. De initiatiefnemers hadden ten doel gesteld om een Europees certificaat voor bedrijfsvoering op te zetten. Met als resultaat het European Business Competence * Certificaat (EBC*L). Het EBC*L “long life learning” programma is geaccrediteerd en heeft een EQF-erkenning.

Missie

De missie van de stichting EBC*L Nederland is:

(Internationaal) ondernemerschap en ondernemend gedrag bij (jonge) mensen stimuleren en ontwikkelen  via vaardigheden en bedrijfskundige scholing!

Met het hanteren van het EBC*L (European Business Competence* Licence) certificaat, wil EBC*L Nederland, stimuleren dat meer mensen zich kunnen ontwikkelen en profileren op een manier die aansluit bij de eisen die tegenwoordig nodig zijn om succes te realiseren en gewaardeerd te worden.